DİYARBAKIR / BİSMİL - Üçtepe İmam Hatip Ortaokulu

Ekm

Okulumuzda, Cumhuriyetimizin ilanının yeni yılında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk”ü, aziz şehitleri ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyor, Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutladık.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte büyük Türk ulusunun kurduğu Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü heyecanını ve gururunu yaşamaktayız.

Cumhuriyet Bayramı ile okulumuzda ki kutlamaya şiirler, koro, gösteri, coşku ve mutlulukla başladık. Ülkemiz ve milletimiz adına  nice 100. Yıllara mutlu, barış dolu, bütünlük içinde 29 Ekimler…

May

Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun; milli, çağdaş, laik, demokratik ve bağımsız yeni Türk Devleti’nin doğuşunun 103. yıl dönümü velilerimizin ve öğrencilerimizin katılımıyla coşku ve heyecan içerisinde kutlandı.

Törenimiz Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz adına yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Etkinlikler, sürpriz oyunlar, Gösteriler ve orotoryum, ile kutlamalar büyük ilgi  gördü.   Törenimize çocuklar kadar velilerimizde büyük ilgi gösterdi.  Çocuk Bayramı’nı büyük bir keyifle kutladılar.

Nis

Velilerimize bağımlılılıkla mücadele ve riskli akran gruplarından çocuklarımızı nasıl koruyabileciğimize dair bilgiler verilmiştir. Bağımlılıkla mücadele aile semineri 58 kişilik veli katılımı ile okulumuzda gerçekleştirilen en kalabalık veli toplantısı olmuştur.

Mrt

Okulumuzda 18 Mart Çanakkale Zaferinin 108. yıl dönümünü kutlamak ve şehitlerimizi anmak için Matematik hocamız Sümeyye ZORARSLAN  ve Müzik hocamız Rukiye DİKKAFA  öncülüğünde  hazırlanmış olan programlarda oratoryum, şiirler ve koro ile  Öğrencilerimiz Çanakkale ruhunu ve duygusunu hissetmişler, ulusal benliklerinde iz bırakan etkinlikle şehitlerimize ve önder Mustafa Kemal ATATÜRK'e şükranlarını sunmuşlardır.  Emeği geçen  okul idaremize, hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekür ederiz.

Mrt

Depreme karşı daha bilinçli olmak için, bu tip felaketler öncesinde, felaketlerin olduğu sırada ve bunların sonrasında kayıpları sıfıra indirmek, bilinçli davranışlar ile bu tip felaketlere karşı daha kontrollü, konu hakkında bilgili olmak adına Deprem Haftası bilgilendirici, eğitici faaliyetler ile deprem kuşağı üzerinde aktif bölgede yer alan ülkemizde, toplumsal olarak depreme karşı nasıl daha bilinçli olabileceğimizi ve bununla ilgili faaliyetleri Okulumuzda daha etkili hale getirip deprem tatbikatı yaptık.

Ock

Okulumuzda düzenlenen 7. sınıflar arası  Fen bilgisi bilgi yarışması ile öğrencilerimizin bilgi düzeyine katkı sağlamak onlara yarışma kültürünü,zamanı verimli kullanmalarını ve karar verme becerilerini kazandırmak amaçlanmıştır. Yarışmayı düzenleyen Fen Bilgisi öğretmenimiz Zelal KAYA'ya katkılarından dolayı teşekür  ederiz.

Ock

Öğrencilerimiz il düzeyinde yapılan Kort Tenisi Müsabakalarında Yıldız Erkekler kategorisinde İl Birinciliği,Yıldız Kızlar kategorisinde il Üçüncülüğü,Küçük Kızlar kategorisinde il Dördüncülüğü kazanmıştır. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi öğretmenimiz Tuba GÖN'ü başarılarından dolayı tebrik ederiz.

Ara

Sanskritçede "çember, daire" anlamına gelen mandalanın kökenleri Hindistan ve Tibet'e dayanıyor. Merkezden başlayıp genişleyerek dışa doğru dairesel şekiller içinde genişleyen çizime bağlı sanat dalı meditasyon yöntemi olarak ifade ediliyor. Yapılan araştırmalar mandalanın stres azaltıcı etkisi olduğunu saptamıştır. Okulumuzda yaptığımız olumlu davranış geliştirme etkinliğinde öğrencilerimiz de mandalanın stres durumunu azalttığını söylemiştir.

Ara

Ayağı kırılan 6 /C sınıfı öğrencimiz veysel kayalar'ı  sınıf öğretmenimiz Ahmet KARADAŞ ,rehber öğretmenimiz Merve Yıldırım ve  6/C sınıfı öğrencilerimiz ile ziyaret ettik.